De zorgverlening van BOAZ bestaat uit het bijdragen aan het veilig opgroeien en ontwikkelen van jeugdigen in en onder invloed van hun omgeving. Kinderen ontwikkelen zich immers in wisselwerking met ouders, familie, vrienden, school, omgeving en cultuur. Er zijn dus diverse factoren die een rol kunnen spelen bij problemen die kinderen ervaren. Zorgvragers kunnen vrijblijvend contact opnemen om mogelijkheden voor hulp te bespreken.

Diagnostiek
Soms worden kinderen in hun ontwikkeling belemmerd of lopen mensen vast in hun dagelijks leven. Om gericht advies te kunnen geven of begeleiding te kunnen bieden, is het belangrijk iemand goed te begrijpen. Het kan dan helpend zijn om een psychodiagnostisch onderzoek uit te voeren om beter inzicht te krijgen in wat er aan de hand is en wat verklaringen zouden kunnen zijn van de klachten of het gedrag. Observaties thuis of op school behoren ook tot de mogelijkheden.

Begeleiding
Wanneer kinderen/ jongeren of hun ouders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben, kan BOAZ hierin voorzien. Er zijn verschillende vormen van begeleiding mogelijk afhankelijk van de aard van het probleem. Begeleiding ten aanzien van gedrag kan bijvoorbeeld bestaan uit individuele begeleiding, ouderbegeleiding of groepsbegeleiding. Er kan ook worden voorzien in begeleiding ten aanzien van het leren leren, plannen & organiseren van huiswerk of wanneer er sprake is van leermoeilijkheden (zoals dyslexie).

Opvoedondersteuning
De opvoeding van kinderen gaat met vallen en opstaan, zowel voor het kind als voor de ouder(s). Opvoedondersteuning kan vragen ten aanzien van de opvoeding beantwoorden, ouders ondersteunen in hun rol als opvoeder en hen zelfvertrouwen geven. In de opvoedondersteuning worden samen lastige situaties doorgesproken waar je als ouder in het dagelijks leven met je kind tegenaan loopt en wordt er samen geprobeerd te begrijpen hoe de moeilijkheden zijn ontstaan en kunnen verbeteren.